ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΓΕΝΙΚΑ

Ο Σύλλογος Ποντίων Προσοτσάνης “Ο ΠONTOΣ” ιδρύθηκε το 1985.

Οι σκοποί και οι στόχοι της ίδρυσης του είναι η διατήρηση ηθών και εθίμων και των υπέροχων Ποντιακών παραδόσεων μας. Έχει έδρα την Προσοτσάνη Δράμας και την λέσχη του έναντι του 2ου Δημοτικού Σχολείου.

0 Σύλλογός μας εκτός από την συνεχή του Συμμετοχή σε Διεθνή και Πανελλήνια FESTIVAL παραδοσιακών χορών που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορα γεωγραφικά διαμερίσματα της Χώρας μας με τα μεγάλα χορευτικά του, ο ρόλος του και ο σκοπός του Συλλόγου, δεν είναι μόνο χοροί και τραγούδια, αλλά είναι ο Εθνικός και Κοινωνικός. Κάθε χρόνο, σε συνεργασία με τον Δήμο μας, ο Σύλλογός μας πραγματοποιεί εκδηλώσεις Εθνικής Μνήμης για τον εορτασμό της 19 Μαίου ως ημέρα μνήμης και περισυλλογής για τα 353.000 θύματα Ελλήνων του Πόντου από τον αιώνιο εχθρό του Έθνους μας. Επίσης κάθε χρόνο παίρνουμε μέρος στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου και της 25ης Μαρτίου, καθώς και στις εκδηλώσεις εορτασμού του Προφήτη Ηλία που πραγματοποιούνται στο Δήμο μας από 14-20 Ιουλίου φιλοξενώντας συγκροτήματα από όλα τα μέρη της Ελλάδας.

Φέτος ο Σύλλογός μας κάνει μια καινούρια αρχή με καινούριο πρόεδρο και νέο Διοικητικό Συμβούλιο και νεο χοροδιδάσκαλο το οποίο απαρτίζεται από άτομα νεαρής ηλικίας τα οποία έχουν μεγαλώσει και ωριμάσει μέσα στον σύλλογο καθώς ήταν χορευτές του.Τα νέα βήματα που γίνονται είναι μεγάλα και η ανταπόκριση δίνει αισιοδοξία στο να κάνουμε ακόμα περισσότερα. Με περισσότερα πλέον μέλη και περισσότερους μικρούς και μεγάλους χορευτές οι δρόμοι είναι ανοιχτοί για μεγάλη δόση δημιουργικότητας.

 
Αναζήτηση στο site
ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ
Greek English French German Hungarian Irish Italian Portuguese Russian Spanish Swedish
ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΩΝΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ
Έχουμε 23 επισκέπτες συνδεδεμένους
Greece flag 66.0%Greece (43618)
Ukraine flag 5.3%Ukraine (3519)
Germany flag 4.0%Germany (2648)
Russian Federation flag 1.5%Russian Federation (975)
Cyprus flag 1.1%Cyprus (716)
  0001  
3
SEBDAS